Drojdie selectată pentru vinificare Ezferm
Drojdie selectată pentru vinificare Ezferm – Este o drojdie destinată folosirii în procesul de vinificație al vinurilor albe, roșii sau roze.
O drojdie versatilă pretabilă folosirii în procesul de fermentație și obținere a tuturor tipurilor de vin (vinuri albe, rose si roșii). Se remarcă prin faptul că este ușor de folosit, fermentația începând încă de la temperaturi de 15 grade Celsius.
Asigură o fermentație regulată și completă cu o sursă bună de azot disponibil, care oferă vinurilor o aromă intensă, curată și proaspătă. Este recomandată pentru producția vinurilor tinere și a celor ușoare.
MOD DE UTILIZARE
Dizolvați drojdia uscată în 10 părți de apă caldă curată ( 35-38 grade Celsius). Amestecați ușor. Lăsați suspensia pentru 20 de minute după care amestecați din nou. Adăugați amestecul în must la începutul fazei de umplere a vasului unde se va efectua fermentarea sau turnați treptat peste amestec must sau vin pentru reducerea temperaturii. Diferența de temperatură între suspensie și must/vin nu trebuie să depășească 10 grade Celsius. Efectuați omogenizarea produsului prin pompare în circuit sau prin amestecare.
Doza recomandată este de 20-40 grame / 100 litri de must sau vin. Doza maximă este recomandată în cazul strugurilor afectați de mucegai și condiții microbiologice nefavorabile pentru fermentare.
Recenzii
There are no reviews yet