Descriere
- Perioada de maturare: 16-30 septembrie.
- Boabele de strugure sunt violet-roșcate.
- Boabele sunt mijlocii, sferice, cu pieliţă subţire, acoperită cu un strat fin de pruina, pulpa este zemoasă, cu aromă specifică soiului.
- Ciorchinii sunt mijlocii 150-170g, cilindro-conici, uneori aripaţi, deşi în boabe.
- Recolta: 6-8 t/ha.
- Rezistență
- Soi sensibil la ger, la excesul de apă, dar și la secetă.
- Rezistă bine la putregaiul cenușiu al strugurilor.
- Caracterul enologic:
- Vinul obținut are o culoare rosé diferită de orice alt tip de vin.
- Busuioaca este un vin licoros cu o corpolență deosebită, cu un parfum inconfundabil, amestec de trandafir și busuioc ce îi dau o notă aparte, rar întâlnită la alte vinuri aromate.
- Aroma sa este unică, aducând a caprifoi și a piersici coapte, suculente, cu o armonie perfectă de zahăr, alcool și aciditate.
- Gustul dulce are câteodată o aromă sensibil amăruie de migdale.
- Unde se cultivă acest soi în România?
- Soiul Busuioacă de Bohotin se cultivă în patru centre viticole: Bohotin, județul Iași, Huși, județul Vaslui, Pietroasa, județul Buzău și Tohani, județul Prahova.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.