Descriere
Caracteristici
- Vigoarea:
- Este mijlocie-mare.
- Florile:
- Sunt hermafrodite, normale morfologic şi funcţional.
- Ciorchinii:
- Sunt conici, cu primele 2-3 ramificaţii mai dezvoltate.
- Conţinutul mediu de zaharuri al strugurilor la maturitatea deplină este de 168 g/l, iar aciditatea are valoarea de 6.3 g/l exprimată în H2SO4.
- Greutate ciorchine: 130-150 g.
- Bobul:
- Este aproape sferic, cu pielița de culoare neagră-albăstruie.
- Acoperită cu un strat dens de pruină.
- Recoltare:
- Recolta medie este de 5.130 kg/butuc, respectiv 19.4 t/ha.
- Maturarea deplină a strugurilor se realizează între 25.IX – 15.X (epocile V-VI) în condiţiile de la Odobeşti.
Vinul obținut:
- Vinul obținut din strugurii soiului Codana este ușor și echilibrat, de consum curent, făcând parte din categoria vinurilor de masă.
Rezistența
- Soiul are o toleranță mare la gerurile de peste iarnă, de până la minus 24 de grade Celsius.
- Are o bună rezistență la secetă și boli.
Zone în care se cultivă acest soi de viță de vie
- Soiul este destinat pentru cultura în podgoriile județului Vrancea.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.