Descriere
Caractere ampelografice
- Soiul este destul de omogen, caracterele diferențiale privesc mărimea buchetului și fertilitatea.
- Mugure, verde-albicios.
- Frunză mică, cu trei lobi, de culoare verde închis.
- Sinusul pețiolului ușor deschis spre închis.
- Buchet mic, cilindric, compact.
- Ciorchini mici (50-100g), formă ovoidală, deseori deformate din cauza compactității prea mari a buchetului; coajă cenușie-roz, subțire, pulpă suculentă de aromă simplă.
- Boabele sunt mici, sferice, cu pielița groasă, de culoare gri fumuriu, intens pruinată.
Atitudini de cultivare
- Viță de vie de vigoare redusă.
- Se adaptează diferitelor soluri, atâta timp cât nu sunt umede și excesiv de clorurate și preferă clime temperate, excesiv de calde.
Creșterea și tăierea
- Se adaptează diferitelor forme de pregătire și tăiere, atât timp cât nu este prea extins și bogat.
- Sunt recomandate tăierile scurte sau lungi, dar nu bogate.
Perioada de înflorire: vara.
Perioada de maturare: 1-15 septembrie.
Producție: se pot obține producții bune, vița de vie fiind destul de fertilă.
Recolta: 9-13 t/ha.
Sensibilitate la boli și adversitate
- Este foarte sensibil la putregaiul acid.
- Prin urmare, necesită operații corecte de tăiere verde în climele în general umede.
- Este destul de sensibil la cloroză.
Potențial enologic: dă un vin galben-pai, parfumat, alcoolic, acid.
Zone în care se cultivă acest soi de viță de vie
- În România se cultivă în Transilvania, Dobrogea și Muntenia.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.