Descriere
Caractere ampelografice
- Soiul nu este omogen, prezentând biotipuri care diferă, în funcție de forma frunzei, mărimea și forma buchetului, cantitatea și calitatea producției.
- Mugure cu vârf alb, extins mediu.
- Frunze medii, rotunjite, cu trei lobi, groase, de culoare verde închis.
- Sinusul pețiolar deschis în formă de V.
- Struguri medii-mici, destul de ușor de cules; coajă neagră, subțire; pulpă cu aromă simplă.
Atitudini de cultivare
- Viță de vie cu vigoare medie.
- Lăstari ramificați.
- Se adaptează la diferite soluri, atât timp cât nu sunt excesiv de fertile și umede; preferă climatul temperat și nu excesiv de cald.
Creșterea și tăierea
- Se adaptează diferitelor forme de creștere și tăiere, atât timp cât nu este prea extins.
Perioada de germinare: medie-timpurie.
Perioada de maturare: devreme.
Producție: bună și constantă.
Sensibilitate la boli și adversități
- Este sensibilă la putregaiul acid și puțin la cloroză, astfel încât în clime cu umiditate ridicată este necesară tăierea verde atentă.
Potențial enologic
- Se obține un vin de înaltă calitate.
- În vinificația roșie dă un vin delicat care este rafinat semnificativ odată cu trecerea timpului.
- În vinificația albă, pentru prepararea vinului spumant, dă un vin caracteristic, excelent pentru buchetul său aromat.
Zone în care se cultivă acest soi de viță de vie
- În România se cultivă în podgoriile din Drăgășani, Dealu Mare, Transilvania, etc.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.