Descriere
Caractere ampelografice:
- mugure cu vârf cu frunze verzi deschise.
- Frunză orbiculară sau cuneiformă cu 5 sau 7 lobi, cu sinus petiolar în formă de U.
- Ciorchinele este mediu.
- Boabele sunt medii, uniforme și intens colorate.
- coaja groasă și pulpă crocantă.
Caracteristici fenologice și agronomice:
- Perioada de încolțire: medie-târzie.
- Perioada de maturare: devreme.
- Vigoare: medie.
- Fertilitate reală: 1.1.
- Producție: bună și regulată.
- Greutatea strugurelui: 300-400 g.
- Greutate boabe: 5-6 g.
- Conținut de zahăr: 140-150 g/l.
- Aciditatea totală: 4,5 ‰.
- PH: 3.4.
- Rezistența la transport: bună.
Creșterea și tăierea:
- necesită tăiere scurtă sau medie.
Sensibilitate la boli și adversitate:
- sensibil la acinellatura verde.
- soi interesant pentru productivitatea sa și colorarea uniformă a ciorchinelui.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.