Butaș viță de vie Șarbă

Cod produs: 5000000005222

    • Țara de origine: Italia.
    • Producător: VCP/VCR.
  • Este un soi românesc de struguri albi.
  • În general, din Şarbă se obţin vinuri albe seci, cu aciditate crescute cu arome tipice de trandafiri de dulceaţă, busuioc, flori de tei, soc şi miere de salcâm, care se recomandă a fi consumate tinere.

*Imagine cu caracter ilustrativ.

7.00 lei

81 în stoc

Cantitatea:

Descriere

Caractere ampelografice

  • Ciorchinii: sunt mijlocii spre mari, cilindro-conici, aripaţi, cu conţinutul strugurilor în zaharuri la maturitatea deplină are valori cuprinse între 213 şi 220g/l, cu o aciditate de 3,7- 4,3 g/l H2SO4 .
  • Boabe sferice, uniforme ca mărime, coaja subţire de culoare verde-gălbui, aurie.
  • Pulpa este crocantă, gust plăcut şi aromă fină specifică soiului Şarba;

Perioada de maturare: a doua jumătate a lunii septembrie.

Producție: medie.

Sensibilitate la boli și adversități

  • Soiul are o bună rezistenţă la ger, dar este sensibil la secetă şi la putregaiul cenuşiu al strugurilor, îndeosebi în toamnele ploioase.

Potențial enologic

  • În general, din Şarbă se obţin vinuri albe seci, cu aciditate crescute cu arome tipice de trandafiri de dulceaţă, busuioc, flori de tei, soc şi miere de salcâm, care se recomandă a fi consumate tinere.
  • Tărie alcoolică de 11–12 grade, aciditate medie 5.5–6 g/l.

Zone în care se cultivă acest soi de viță de vie

  • Şarba se cultivă cu rezultate foarte bune în podgoriile din Sudul Moldovei, precum Odobeşti, Coteşti, Dealurile Bujorului şi pe suprafeţe mici şi izolate în Dealurile Munteniei şi Dealurile Olteniei.

 

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Butaș viță de vie Șarbă”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *