Acid ascorbic. Antioxidant pentru musturi si vinuri.
AVANTAJE
Acid L Ascorbic este cel mai eficient produs natural pentru prevenirea oxidării culorii și aromelor musturilor, sucurilor de fructe și vinului; îmbunătățește calitatea organoleptică a produsului.
În industria alimentară ACIDUL L-ASCORBIC este utilizat în mare parte ca antioxidant.
MOD DE ACȚIUNE
Acidul ascorbic sau Vitamina C este un conservant care adaugat in vin consuma oxigenul dizolvat, protejand astfel vinul, evitand oxidarea compusilor aromatici (conservand aroma si gustul) si a compusilor polifenolici.
În ceea ce privește dioxidul de sulf, este un antioxidant reversibil; prin urmare, dacă este prezent în produs pentru a fi tratat în absența unui acceptor ireversibil de oxigen (SO2), acesta poate deveni un oxidant puternic în forma sa oxidată.
Tratamentele cu ACID L-ASCORBIC pot reduce semnificativ utilizarea dioxidului de sulf, ceea ce duce la avantaje tehnice notabile.
Din punct de vedere organoleptic, ACIDUL L-ASCORBIC poate evita efecte nefavorabile asupra vinului care pot apărea în urma decantării, îmbutelierii, etc.
Cele mai bune rezultate obținute în vinurile spumante.
Impiedica oxidarea ionilor de Fe(II) la Fe(III), evitand casarea ferica, desi, datorita limitei legale impuse tratamentul cu acest produs este limitat.
Recenzii
There are no reviews yet